Met eigenschappen als gestructureerd, perfectionistisch en hulpvaardig past Dennis Hockx goed in het plaatje van consultant. Hij is nu één jaar in dienst van Atimo en is samen met zijn consultancy collega’s verantwoordelijk voor de inrichting van onze urenmanagement software, het geven van uitleg en het beantwoorden van vragen die via onze supportsite binnenkomen. Dennis is 29 jaar en hoort hiermee bij de jonge garde van Atimo. Voordat hij aan de slag ging bij Atimo deed hij administratief werk bij een infrabedrijf waarbij hij doorgroeide tot teamleider. Hoewel ze hem wel wisten te vinden met computerproblemen, kon hij toch de IT kennis die hij gedurende zijn studie had opgedaan hier niet voldoende inzetten. Hij had eerder zijn studie Bedrijfskundige Informatica afgerond en wilde hier graag meer mee gaan doen. “Ik dacht: Als ik het nu niet doe, gebeurt het nooit meer.”

Via een recruiter kwam Dennis bij Atimo terecht. “De functie voor consultancy sprak mij gelijk aan. Wat ik belangrijk vind is de flexibiliteit in het werken op kantoor en het werken bij een klant. Die afwisseling is fijn. Verder vind ik het leuk om klanten te kunnen helpen en word ik er blij van om te kunnen terugkijken op een geslaagde en gezellige consultancydag waarbij de klant tevreden is.”

Dennis voelde zich vanaf de eerste keer dat hij bij Atimo binnenkwam gelijk thuis en dat goede gevoel is er nog steeds. “Bij Atimo is iedereen heel open en behulpzaam. Vanaf de eerste dag word je gelijk leuk ontvangen en maak je onderdeel uit van het team. Bij vragen word je altijd door anderen geholpen.” Hij heeft het afgelopen jaar leuke projecten kunnen oppakken. Het project dat hem het meeste is bijgebleven, is zijn eerste zelfstandige project waarbij hij alleen op pad ging. Spannend, maar het ging hem goed af.

Naast dat Dennis al veel binnen Atimo heeft geleerd, ziet hij de kans om zich hier nog verder te ontwikkelen. De fusie met TransQuest geeft daarnaast nieuwe mogelijkheden; zowel voor Atimo in het algemeen als voor de consultants.

Naast het werk vindt Dennis het leuk om films te kijken en om te fotograferen. Hij fotografeert voornamelijk natuur en auto’s. Ook is hij een muziekliefhebber. Hij is zelf bezitter van een gitaar, maar verkiest toch het luisteren naar (voornamelijk elektronische) muziek. Naast deze bezigheden sport Dennis graag. Hij zwemt en fietst na werktijd; een goede training voor Mud Masters waar hij samen met zijn collega’s aan mee gaat doen. De Atimo-ers gaan met een groep van tien personen op 21 april de uitdaging aan om twaalf kilometer hard te lopen met pittige obstakels tussendoor. Daarnaast zou Dennis ook nog graag eens zijn motorrijbewijs willen halen en willen duiken tussen de mooiste koralen. Zowel in de privésfeer als zakelijk heeft Dennis zin om de uitdagingen aan te gaan!