Verkoop zat bij Peter Jan al jong in het bloed. Wanneer zijn vader – toen eigenaar van een tuinbouwbedrijf – vroeg of hij tomaten- of aardbeienplantjes wilde gaan verkopen, bleef Peter Jan niet stil zitten. Er werd niet gewacht langs de weg totdat er een geïnteresseerde langskwam, Peter Jan nam het heft in eigen handen. Hij pakte zijn fiets en ging alle groenteboeren langs met een goede deal.


Vertrouwen, afspraken nakomen, relatiebeheer en betrokkenheid


Peter Jan is nu 4 maanden werkzaam bij Atimo als accountmanager. Ondanks dat de verkoop skills al vroeg aanwezig waren, heeft hij niet altijd al in de sales gewerkt. Na zijn studie nam hij het tuinbouwbedrijf van zijn ouders over en later is hij ook nog eigenaar geweest van een franchiseorganisatie voor tuincentra. Hierna is hij in de ICT-branche als accountmanager aan het werk gegaan. De functie van accountmanager bij Atimo is hem op het lijf geschreven. Het type klant, de tastbaarheid en toegevoegde waarde van het product spreken hem enorm aan.

“Vertrouwen, afspraken nakomen, relatiebeheer en betrokkenheid,” zijn kernwoorden die passen bij de werkmethode van Peter Jan. Hij is iemand die zich houdt aan zijn woord, wil graag meedenken met de klant en een goede relatie opbouwen en behouden. Van tevreden klanten krijgt Peter Jan veel energie.


Enthousiasme overbrengen op klanten en collega’s


Peter Jan beschikt over een bepaalde vorm van enthousiasme die hij overbrengt op andere mensen. Dit komt goed van pas bij klanten, maar is ook fijn voor zijn collega’s. Hij is een positieve werknemer die het belangrijk vindt om zijn waarderingen naar collega’s uit te spreken.

Peter Jan is dan ook goed te spreken over zijn collega’s en de organisatie. “Mijn collega’s zijn fantastisch. Iedereen is zichzelf, dat heeft het management goed gedaan. Atimo is een mooi bedrijf, het is gezond en verantwoord opgebouwd.” Hij vindt dat Atimo nog te bescheiden is. “We hoeven het niet van de daken te schreeuwen, maar we mogen best laten zien, dat we op ons vakgebied de beste zijn,” aldus Peter Jan. Hij vindt het leuk om hierover na te denken en te brainstormen met collega’s. “Ik wil helpen het bedrijf nog meer op de kaart te zetten en nieuwe en bestaande klanten laten voelen wat voor goede organisatie Atimo is.“


Vrijetijdbesteding


Behalve van tevreden klanten is ook korfbal iets waar Peter Jan energie van krijgt. Hij heeft zelf gespeeld, maar is ook hoofdtrainer geweest wat hij jaren met veel plezier heeft gedaan. Sinds een aantal jaren is hij hiermee gestopt, omdat de korfbalvelden plaats hebben gemaakt voor de zijlijnen bij het volleybal- en voetbalveld. Dit zijn de sporten die zijn kinderen beoefenen, hij heeft een dochter, Mijke, en een zoon, Seb.

Naast de sportactiviteiten is Peter Jan ook fanatiek met pubquizzen en gaat hij regelmatig snookeren met zijn vrienden. Of hij goed kan snookeren? “Nee,” zegt hij zelf “maar gezellig is het zeker.”

Verder is het huidige seizoen een mooi jaargetijde voor Peter Jan, want hij houdt van barbecueën en kamperen met zijn kinderen en zijn vrouw Sandra. Aan zijn gezin en aan het meebouwen van Atimo wil Peter Jan de komende tijd met plezier veel aandacht geven.