RFID-bescherming

Met RFID-bescherming beveiligt u uw mensen en objecten. RFID staat voor Radio Frequency Identification. Bij deze technologie kan door de identificatie van radiogolven op afstand informatie van mensen en objecten worden opgeslagen. De technologie kan unieke codes over afstanden van 1 centimeter tot maximaal 100 meter versturen en uitlezen.

Actieve en passieve RFID-bescherming

We maken onderscheid tussen actieve en passieve RFID-bescherming. Bij een actieve RFID-tag zendt het pasje zelf een signaal uit dat op grotere afstand kan worden opgevangen. Deze tag hoeft u niet bij de lezer aan te bieden om gedetecteerd te worden. Passieve RFID-tags hebben geen eigen energiebron en zenden een antwoord door het omzetten van de energie van de radiogolven. Bij passieve RFID-bescherming moet de tag daarom wel altijd voor een lezer worden gehouden.

RFID-bescherming voorkomt ongeoorloofde toegang

RFID-bescherming wordt ingezet om mensen en objecten te beveiligen. Dit doet u onder andere door ongeoorloofde toegang tot het pand te voorkomen. Het managen van toegang is hierbij van belang. RFID is hiervoor de ideale techniek. Bij de ingang van het pand bieden medewerkers hun passieve RFID-pas aan bij de lezer voor toegang. Met ons toegangscontrolesysteem stelt u in wie, waar en wanneer naar binnen mag en kunt u gelijk ingrijpen bij afwijkende situaties. U houdt op deze manier controle over wie er binnen het pand zijn.

Verder kan RFID ook binnen het pand ingezet worden om door middel van actieve tags deuren automatisch te openen voor bevoegden. Handig als er veel met spullen wordt gesleept en hygiënisch doordat niet iedereen de deurknoppen aanraakt.

Objectbeveiliging door RFID-bescherming

RFID-bescherming voorkomt ongeoorloofde toegang, maar u kunt de techniek ook inzetten om specifieke objecten nog gerichter te beschermen. Zo wilt u bij kostbare objecten, bijvoorbeeld een kunstwerk, gelijk gealarmeerd worden als het wordt bewogen. Dit realiseert u door geavanceerde software en strategisch goed toegepaste ontvangers en tags. Objecten kunnen worden voorzien van een actieve RFID-tag. De tags zijn klein, dus ieder voorwerp komt in aanmerking. Ze melden zich per vooraf ingestelde tijdsinterval bij de readers die vaak onzichtbaar geïnstalleerd zijn. Ongeoorloofde bewegingen worden hierdoor direct gemeld. Zo kan er indien nodig gelijk actie ondernomen worden.

Techniek ook inzetbaar voor werkplekregistratie

RFID-bescherming is niet enkel in te zetten voor het beschermen van mensen en objecten. Het is ook een goed hulpmiddel voor facilitaire zaken. De techniek is namelijk in te zetten voor het registreren van de status van werkplekken. RFID-tags meten of er iemand op de werkplek zit of dat de plaats vrij is. Door het gebruik van ons werkplekregistratiesysteem heeft u een duidelijk overzicht van de bezetting. Werknemers kunnen gelijk een vrije werkplek vinden en er is een beeld van de bezettingsgraden van het gebouw. Dit is essentieel in werkruimtes waar veel flexibel wordt gewerkt.

  • Informatie op afstand
  • Altijd real-time inzicht
  • Afwijkende omstandigheden worden gelijk opgemerkt
  • De techniek is breed inzetbaar

Wilt u meer informatie over onze oplossingen?

Meer informatie

Vul onderstaand formulier in voor meer informatie over de oplossingen van TransQuest.

    Contactformulier


    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy Terms of Service apply.