Vacature: Lead Consultant / Projectleider ICT

Wij zijn op zoek naar een lead consultant op ons kantoor in Utrecht. Werken bij Atimo en TransQuest betekent afwisseling en geen werkdag is hetzelfde.

De lead consultant is verantwoordelijk voor de aansturing van een multidisciplinair team dat bestaat uit implementatie consultants. Daarnaast wordt er op projectbasis gewerkt met inleenkrachten. De lead consultant is gezichtsbepalend in zijn coördinerende rol zowel naar de klant als naar de interne organisatie. Door goede communicatieve vaardigheden, praktijkervaring en inhoudelijke kennis op de verschillende vakgebieden kan de lead consultant effectief schakelen met de klant, het team en collega’s. Je stuurt niet alleen op het proces, maar je bent daarnaast ook in staat om je in korte tijd je te bekwamen op de inhoud. De lead consultant heeft gemiddeld 30 projecten onder zijn hoede waarbij de projectgrootte en de doorlooptijd sterk variëren. Je moet goed kunnen schakelen en overzicht houden vanwege de verschillende fases van een project.

Wat ga je doen?

 • Het scopen van de technisch hoogwaardige projecten in samenspraak met de implementatie consultant zowel qua implementatie, ICT, hardware en software
 • Het samen met de implementatie consultant opstellen van projectdocumenten (waaronder het projectplan)
 • Sturing geven aan het project, het opstellen van de bijbehorende planning, de coördinatie en bewaking van de voortgang van alle projectactiviteiten
 • Het aanspreekpunt zijn voor de klant waarbij je informeert en rapporteert over de voortgangs/knelpunten etc.
 • Het met alle stakeholders van de projectorganisatie oplossen van mogelijke knelpunten.
 • Adviezen geven om de effectiviteit van de gekozen oplossing te optimaliseren
 • Het binnen planning en budget realiseren van het project
 • Het signaleren van nieuwe kansen vanuit bestaande opdrachten en behoeften
 • Het coachen en begeleiden van het projectteam
 • Het borgen van het formeel afsluiten van een project en overdracht naar de supportorganisatie.

Wie zijn wij?

Atimo Personeelstechniek en TransQuest Tag & Tracing Solutions zijn twee specialisten op hun eigen vakgebied en maken beiden deel uit van de AtiQx holding.

Atimo is specialist in urenmanagement. De Workforce Management software, Time-Wize Saphir, biedt een totaaloplossing rondom tijd. Denk hierbij aan onder andere aan- en afwezigheidsregistratie, werkorderregistratie, personeelsplanning en urenverantwoording op projecten.

Transquest is gespecialiseerd in het ondersteunen van organisaties met het lokaliseren en beveiligen van mensen en middelen. Met haar softwareplatform ReQuest geeft TransQuest antwoord op de vraag: Wie of wat is waar op welk moment? Deze gegevens worden gebruikt voor onder andere BHV-management, toegangsmanagement, objectdetectie en werkplekregistratie.

De gezamenlijke organisatie, AtiQx, ontwikkelt alle software in eigen huis. Op dit moment hebben wij circa 65 medewerkers in dienst en wij groeien nog steeds! We kennen een platte organisatiestructuur en werken in een informele sfeer vanuit onze kantoren in Dordrecht en in Utrecht. Deze locaties zijn met het openbaar vervoer te bereiken. We hebben flexibele werktijden tussen 8.00 en 18.00 uur. In de lunchpauze hebben we collega’s die gaan wandelen of gezamenlijk lunchen in de kantine en in Utrecht komt de tafeltennistafel nog wel eens voor de dag. En in coronatijd houden we ons aan de uitgangspunten die vanuit de overheid worden gesteld. Wil je meer weten over werken bij AtiQx? Hoe is werken bij AtiQx? – Bekijk hier een sfeerimpressie (atimo.nl)

Wat vragen we van jou?

Wij zoeken een goede gesprekspartner voor onze klanten die complex inrichtingsvraagstukken begrijpt, goed kan organiseren en prestatiegericht werkt. De functie-eis hiervoor is dat je minimaal een HBO opleiding en HBO-denkniveau hebt. Op analytisch vermogen moet je hoog scoren. Het is wenselijk als je al minimaal 1 jaar werkervaring hebt opgedaan in een soortgelijke functie en het is een pré als dat in onze branche is. Vanzelfsprekend heb je kennis van moderne ICT-toepassingen. Je bent sterk in de communicatieve vaardigheden zowel in woord als geschrift. Gestructureerd en procesmatig werken zit in je genen. En …. jij gaat voor kwaliteit!

Wat bieden wij?

 • 25 vakantiedagen
 • Bedrijfsauto
 • Studiemogelijkheden
 • Laptop
 • Smartphone
 • Fruit op werk
 • Tegen beperkte vergoeding een gezamenlijke lunch
 • Werkweek van minimaal 32 uur (4 dagen) of 40 uur (5 dagen)

Interesse?

Laat deze kans dan niet liggen en reageer direct. Dat kan op het volgende mailadres j.vanschaik@atiqx.com. Heb je nog vragen, bel dan met Jozé van Schaik op telefoonnummer 085 – 0402123.

Jozé van Schaik zal na ontvangst van jouw sollicitatie contact met je opnemen. Het eerste kennismakingsgesprek wordt via Microsoft Teams gedaan, maar alles is erop gericht dat we elkaar na de kennismaking live zien en spreken bij ons op locatie.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.