Je bent hier:

Werken bij AtiQx

AtiQx is een innovatief bedrijf én een betrokken werkgever. Hoe is het om bij onze organisatie te werken? Wij geven je graag een inkijkje!

Wat doet AtiQx?

Collega aan het woord

Werken bij AtiQx Lars3

Net uit de schoolbanken en direct aan het werk als Software Implementatie Consultant

”Ik voel mij op mijn plek en ik heb het gevoel dat ik er niet alleen voor sta”, dat is wat Lars aangeeft, die pas net werkzaam is bij Atimo, onderdeel van AtiQx. Lars werkt nu anderhalve maand voor de organisatie in de functie van Software Implementatie Consultant. Hij houdt zich bezig met het passend maken van de software, op basis van de wensen van de klant. Recent is hij afgestudeerd en ging vervolgens al snel van start in het werkende leven.

Hoewel Lars er pas kort werkt, heeft hij al een positief gevoel bij de organisatie. ”Ik kan bij veel mensen terecht en iedereen is behulpzaam”, dat is zeker fijn wanneer je nieuw bent in een organisatie, of laat staan überhaupt pas net werkzaam bent. Lars heeft voorafgaande aan deze baan de HBO opleiding Bedrijfskunde afgerond. Hij gaat er vol voor en is zichzelf naast zijn werk dan ook verder aan het ontwikkelen met behulp van de masteropleiding ‘Business Process Management & IT’. AtiQx biedt de mogelijkheid tot studeren naast het werken.

Het leukste aan zijn takenpakket vindt Lars tot nu toe het langs gaan bij klanten, ”Het is leuk om te zien hoe het er bij verschillende bedrijven aan toe gaat en interessant wat voor vragen de software bij de klanten oproept”. Zijn baan geeft veel afwisseling.

Lars heeft het gevoel dat hij wordt gezien binnen de organisatie, ”Ik krijg nu al waardering over mijn werk van andere collega’s”, dat geeft een prettig gevoel als nieuwkomer. Lars wil zich de komende tijd vooral focussen in zijn ontwikkeling op IT-vlak, want hij voelt dat daar in de toekomst veel mogelijkheden zullen liggen.

WerkenbijAtiQx-Mandana

Van support medewerkster naar pre-sales consultant

Vriendelijke en behulpzame collega’s. Een organisatie waar ruimte is voor ontwikkeling en waar je wordt gehoord. Zo omschrijft Mandana het werken bij AtiQx. 3 jaar geleden is zij bij AtiQx gestart als support medewerkster. Op dat moment had zij net haar studie van de Nederlandse taal niveau B2 afgerond, nadat zij vanuit Iran in Nederland was komen wonen. “De ervaring met techniek was er, maar ik had wat vraagtekens of de taal lastig ging worden in een supportfunctie, AtiQx had hier gelijk vertrouwen in.” En dat vertrouwen blijkt terecht!

Mandana pakt alles snel op en was na een paar jaar toe aan een nieuwe uitdaging. “Ik wilde iets anders en gaf dit binnen de organisatie aan, hier werd naar geluisterd” geeft ze aan. Er werd gekeken naar haar kennis, vaardigheden en wensen en zij is nu pre-sales consultant. In salesgesprekken kan Mandana exact aangeven wat wel en niet mogelijk is met de systemen op het gebied van veiligheid en facility en daardoor worden (potentiële) klanten optimaal geadviseerd. “Ik vind het écht leuk. Ik zie nu klanten face to face, nu kan ik echt zien wie zij zijn, wat ze doen en de toegevoegde waarde die wij (kunnen) leveren.”

Mandana’s kennis van de software is ook op ons eigen kantoor te zien. Ze zorgt ervoor dat de collega’s in Utrecht via ons werkplek detectie systeem altijd de juiste informatie hebben over de bezetting in de diverse ruimtes. Dit systeem werkt ook bij klanten. Mandana heeft de afgelopen jaren veel geleerd en kunnen doorgroeien, maar ziet gelukkig ook nog genoeg leuke uitdagingen binnen de organisatie voor in de toekomst.

Bart

Start van de loopbaan als software engineer

“Iedereen wordt als gelijke gezien en er zijn korte lijnen.” Zo ervaart Bart het wanneer hij in oktober 2020 bij AtiQx binnenkomt als afstudeerstagiair. Bart zocht een afstudeerstage voor zijn studie Software & Information Engineering (Hogeschool Utrecht) en werd gematcht aan AtiQx. De organisatie was hier erg blij mee en zorgde voor een geschikte opdracht, een jonge vaardige software engineer als Bart kunnen we altijd goed gebruiken!

Door het onderzoek van Bart wordt de visuele kant van de diverse systemen van de AtiQx holding naar elkaar toe getrokken; het wordt meer één geheel. “Ik had veel vrijheid in de opdracht. De organisatie is sowieso een luchtige en informele omgeving. Ik had eigenlijk geen last van het vele thuiswerken, ik kon altijd wel iemand bereiken bij vragen.”

Bart is inmiddels afgestudeerd met zijn project op de R&D afdeling! Máár dit is pas het begin want sinds april 2021 is hij bij AtiQx als software engineer in dienst getreden. Bart ziet bij AtiQx een mooie start van zijn loopbaan. “Ik vind het een heel leuk project waar ik mee bezig ben en heb zin om verder te bouwen. Er zijn altijd groeimogelijkheden en er wordt binnen onze afdeling gekeken naar waar je goed in bent en waar jouw ambities liggen. Zo word je ingezet waar je jouw skills het beste kunt toepassen. Ik vind het een prettige manier van werken!”

Een sfeerimpressie van onze organisatie